Storefot

På Storefot er vi 25 aktive barn i alderen 3-6 år. Her utfolder vi oss i hverdagen med mye fysisk utfoldelse og kognitive oppgaver i massevis. Det er lek, samlingsstunder, turdager og aldersgrupper. For å bremse litt i en hektisk hverdag har vi også en hvilestund midt på dagen hvor vi hører på eventyr.

Hovedmålet vårt dette året er å skape selvstendige og kompetente små mennesker. Dette innebærer å skape et individ med egne meninger og gode holdninger, samt at barnet skal kunne komme seg gjennom hverdagen ved å kunne kle på seg selv, smøre seg litt mat og utvikle sosiale ferdigheter.

Barnehagens satsingsområder 2018/19 er språk, realfag og bevegelse. Dette er tre temaer som kommer gjennomgående gjennom hele året. Disse temaene blir jobbet med både på avdeling og på aldersgrupper. Storefot har i tillegg satt av en dag til disse tre temaene.

At vi er en aktiv gjeng gjenspeiler seg i barnehagehverdagen. Her er det faste turdager, massevis av utelek og det finnes ikke en dag med dårlig vær! Vi har et flott uteområde som inneholder flere sandkasser, sjørøverskip, husker, sklier og egen grønnsakhage. Vi har også tid til å roe ned for å jobbe med det finmotoriske. Da faller gjerne aktiviteter som perling, tegning, lego, fargelegging og pinnebygging i smak.

Espira Dragerskogen barnehage er opptatt av sunn kost. Alt av måltider blir servert i barnehagen. Dette innebærer brødmat og havregrøt til frokost. Lunsjen er generelt også brødmat, men til avveksling har vi varm mat en gang i uka. Hver dag blir det også servert et fruktmåltid. Bursdager og andre spesielle dager er også inkludert i kosten.

Personvern og cookies