Storefot

På Storefot er vi 24 aktive barn i alderen 2-6 år. Her utfolder vi oss i hverdagen med mye fysisk og kognitive oppgaver i massevis. Det er lek, samlingsstunder, turdager, aldersgrupper og eventyrstunder. Hovedmålet vårt dette året er å skape selvstendige og kompetente små mennesker. Dette innebærer å skape et individ med egne meninger og gode holdninger, samt at barnet skal kunne komme seg gjennom hverdagen ved å kunne kle på seg selv, smøre seg litt mat og utvikle sosiale ferdigheter.

Barnehagens satsingsområder 2016/2017 er språk, realfag og vennskap. Dette er tre temaer som kommer gjennomgående gjennom hele året. Disse temaene blir jobbet med både på avdeling og på aldersgrupper. Storefot har også en egen realfagsdag, noe som innebærer mindre grupper og mye forskning på særskilte emner innen realfag.

At vi er en aktiv gjeng gjenspeiler seg i barnehagehverdagen. Her er det faste turdager, massevis av utelek og det finnes ikke en dag med dårlig vær! Vi har et flott uteområde som inneholder flere sandkasser, sjørøverskip, husker, sklier og egen grønnsakshage. Vi har også tid til å roe ned for å jobbe med det finmotoriske. Da faller gjerne aktiviteter som perling, tegning, lego, fargelegging og pinnebygging i smak.

Espira Dragerskogen barnehage er opptatt av sunn kost. Alt av måltider blir servert i barnehagen. Dette innebærer brødmat og havregrøt til frokost. Lunchen er generelt også brødmat, men til avveksling har vi varm mat en gang i uka. Hver dag blir det også servert et fruktmåltid. Bursdager og andre spesielle dager er også inkludert i kosten.

 

Personvern og cookies